NYHETER

FISKEKORT TILL STOCKASJÖARNA

2008-06-09

... kan från och med måndag den 9 Juni endast köpas i den nya kortautomaten utanför Micaels Allköp i Öxabäck. Giltiga kort är VISA och MASTER.

Detta innebär att den nuvarande kontanthanteringen på plats vid Stockasjöarna kommer att försvinna helt. Vid behov kan kontantköp fortfarande göras inne i Micaels Allköp.

Bakgrunden till införandet av kontokortsautomaten förklarar Ordföranden så här:

"Sedan starten 1995 har vi haft kontanthantering vid sjön. Detta har varit en stor arbetsbelastning att varje dag tömma och redovisa inkommna medel  Ett problem  som  i sig är trevligt men allt arbete sker på frivillig basis. En annan effekt är att kontanter drar till sig objudna gäster som gör inbrott för att komma över pengar. Detta har hänt minst två gånger varje år. Genom att betala med kort hoppas vi att problemen skall minska efersom det inte finns något att hämta i maskinen.

Men vi vet också att det finns fiskande gäster som inte har betalkort. Som du påpekade kan alternativet att lösa kort i affären falla när den har stängt. Vi kommer därför att ha kontaktpersoner namngivna på anslagstavlan, den eller dessa har möjlighet att sälja kort till er.

Vi hoppas på förståelse för våran situation och ber om ursäkt för det eventuella problem det nya betalsättet  kan medföra för er."